ЗАЩО ХИДРАТАЦИЯТА Е ТОЛКОВА ВАЖНА?

ЗАЩО ХИДРАТАЦИЯТА Е ТОЛКОВА ВАЖНА?

 (8)    0

  Грижа за лицето

Ако искаме да запазим кожата си по-дълго млада, трябва да се грижим да е винаги добре хидратирана. Влагата, която се съхранява в нея, й придава здрав и сияен вид. Младата кожа е богато наситена с влага. Когато се наруши водният й баланс, тя става беззащитна пред външните въздействия и остарява преждевременно.

Много са факторите, които ежедневно нарушават водния баланс на нашата кожа, а лицето ни е особено чувствително към тях, защото е открито и най-много изложено на въздействията им.

Различните типове кожа реагират различно на обезводняването. Мазната кожа отделя още повече себум и придобива сивкав оттенък. Сухата се бели и става особено чувствителна.

Добрите козметични продукти в днешно време са създадени както да задържат намиращата се в кожата влага, така и да я увеличат, като същевременно и подхранват. Маслата, влизащи в състава на козметичните препарати трябва да попиват в кожата и да не позволяват изпаряването на вода от нея. Така те я предпазват от изсъхване и спират проникването на микроби и други дразнещи фактори от външната среда.

Нооо, бъдете внимателни! Много мазните кремове наистина създават защитен филм, но запушват порите, нарушават дишането й и естествената обмяна в нея, нарушават регенерацията й. Кремът не трябва да се вижда върху лицето ви.

За да поддържате кожата си добре хидратирана и свежа, е желателно поне веднъж седмично да поставяте на лицето си овлажняваща маска. Още по-добре, ако е от натурални продукти.

Преди да пристъпите към избора на овлажняващото средство, е важно да определите типа на своята кожа и в какво състояние е тя. Опитът ми показва, че много жени нямат ясна представа какъв тип е тяхната кожа и това, което предполагат, всъщност не е точно така.

Вече и в България можете да намерите продуктите на Olay: богата гама хидратиращи кремове с доказано много високо качество, отговарящи на различните типове кожа.

Ако имаш въпроси относно поддържането и грижата за кожата си, можеш да се запишеш за безплатна консултация на тел. 0887 382 283. Ще се радвам да мога да ти бъда полезна.

 (8)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение.

Сайтът https://ocharovatelna.com/ използва така наречените „бисквитки“ („cookies“), за да ви предостави възможно най-доброто потребителско обслужване.

Прочетете повече тук.