КАКВО ЗНАЕМ ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

КАКВО ЗНАЕМ ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

 (7)    0

  Грижа за лицето

Кожата е не само най-големия, но и един от много важните органи на човешкото тяло. Тя ни защитава, топли и не на последно място,, прави красиви. Затова трябва да полагаме ежедневни грижи за нея. Особено за кожата на лицето – първото нещо, което ни посреща, когато видим някого. Добре поддържаната кожа създава приятно впечатление и връща годините назад. Тя е сияйна и чиста.

Кожата е многослоен сложен орган и всеки слой има важна роля, както като израз на здравословното ни състояние, така и в реакциите спрямо влиянието на околната среда. Най-важен за здрава и красива кожа е начинът ни живот – чист въздух, здравословно хранене, достатъчен сън, физическа активност, по-малко стрес. И едва след това идва поддържащата и възстановяваща роля на козметиката.

Повърхностният слой на кожата, епидермисът, се състои то два основни слоя: клетките на вътрешния непрекъснато се делят и обновяват. След известно време остаряват, умират и изграждат външния, рогов слой на кожата. Роговият слой има много важна функция. Той ни осигурява сигурна механична защита от въздействията на околната среда и задържа загубата на вода от кожата. Той непрекъснато се излющва, но се подновява отдолу. Така кожата се обновява и при правилна грижа – поддържа млада.

Под епидермиса е дермата. Тя също се състои от няколко слоя. Нейната функция е да изхранва епидермиса и да поддържа здравината на кожата. В нея са кръвоносните съдове и нервите, както и колагенът и еластични влакна. С напредването на възрастта колагенните и еластични влакна постепенно намаляват, кожата остарява и загубва еластичността и гладкостта си. Наша грижа е да запазим по-дълго свежа и еластична кожата си, за да изглежда тя колкото се може по-добре и по-млада.

 (7)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение.

Сайтът https://ocharovatelna.com/ използва така наречените „бисквитки“ („cookies“), за да ви предостави възможно най-доброто потребителско обслужване.

Прочетете повече тук.