КАК ДА ПОЧИСТИМ ЛИЦЕТО СИ

КАК ДА ПОЧИСТИМ ЛИЦЕТО СИ

 (12)    0

  Грижа за лицето

Всяка уважаваща себе си жена иска да изглежда добре. 

Привлекателната, поддържана външност съвсем не е генетична предразположеност, а по-скоро резултат на правилна грижа и здравословен начин на живот.

Звучи невероятно, но малко жени знаят, че грижата за кожата не е просто поставяне на крем. Първата стъпка е правилното почистване. 

Изглежда просто и елементарно, но тъй като консултирам много жени при проблеми с кожата или за избор на най-подходяща козметика, открих, че много от тях въобще не знаят как правилно да се грижат за лицето си.

Кожата на лицето ни е подложена на постоянно замърсяване – прах, бактерии, докосване с ръце или предмети, остатъци от грим, мъртвите клетки от обмяната й, изпотяване, себум. Всичко това запушва порите, пречи на кожата да диша, нарушава функцията й и води до отпускане и набръчкване.

Затова ежедневното почистване на кожата на лицето сутрин и вечер е много важен момент. Това е инвестиция в бъдещето, ако искаме да я запазим по-млада, свежа и с по-малко бръчки. Възрастта може да е само цифра!

И така:

При почистването на лицето избягвайте употребата на сапун. Сапуните са алкални и нарушават нормалната кисела реакция на кожата, която е и нейна защита. Дори мекият детски сапун има рН 9. Сапунът не почиства порите в дълбочина. Лицето и шията трябва да се почистват с тоалетно мляко, почистващ гел, почистващ крем, билкови отвари, розова вода, специално създадени води за почистване, като напр. мицеларна вода. Може да използвате и лосион, но лосионите обикновено са на спиртна основа и могат да увредят сухата кожа.

Вечер почистването на грима може да стане с продукт за почистване на грим или подходящо тоалетно мляко. Можете да използвате и леко затоплено растително масло. Оставете го да подейства 2-3 минути и излишното масло отстранете с тампон, потопен в лосион, билкова отвара или в леко подсолена вода. Последната е особено подходяща за старееща и повяхнала кожа.

Сутрешното почистване на кожата премахва мъртвите клетки, потта и себума и подготвя кожата ви за поставянето за овлажняващ защитен крем и грим. След него младата кожа – до около 25-30 години, която няма нужда от крем, става свежа и сияйна.

На пазара има стотици почистващи средства за лице. Как да прецените, кое да изберете? На първо място изберете такова, което е подходящо за вашият тип кожа. Добре е то да е с леко кисела реакция,да не съдържа алкохол, да почиства порите в дълбочина и да хидратира. И най-сухата кожа има основно нужда от хидратация, а не от омазняване.

Не мийте лицето си с гореща вода – тя изсушава и обезмаслява кожата. Мийте се с хладка или студена вода. Не го търкайте с пешкира – попийте го леко.

Редовното ексфолиране на кожата на лицето е важно, за да я освободите от натрупаните мъртви клетки. Ексфолиантите намаляват излишния себум, без да нарушават естествения баланс на кожата и почистват порите. След 30 години нежният пилинг (ексфолиране) на лицето 2-3 пъти седмично е особено желателен. Ексфолирането може да се направи с домашни средства, както и със специфични ексфолианти. Ексфолиантът не трябва да е груб и да остъргва кожата. Днес има продукти за почистване на кожата, които освен измиващо действие, съдържат и миниатюрни зрънца, които ежедневно почистват и нежно ексфолират кожата, за да бъде тя чиста, свежа, нежна и гладка и да приема по-лесно хидратиращите кремове. 

Разгледай малко повече за УСЪВЪРШЕНСТВАНИЯ ЕКСФОЛИРАЩ И ПОЧИСТВАЩ КРЕМ ЗА ПЕРФЕКТНА КОЖА. Освен другите предимства, важно е да знаеш, че кремът струва 35 лв., а при ежедневно ползване стига за една година. Можеш да си поръчаш веднага

Ако имаш въпроси относно поддържането и грижата за кожата си, можеш да се запишеш за безплатна консултация на тел. 0887 382 283. Ще се радвам да мога да ти бъда полезна.

 (12)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение.

Сайтът https://ocharovatelna.com/ използва така наречените „бисквитки“ („cookies“), за да ви предостави възможно най-доброто потребителско обслужване.

Прочетете повече тук.