МОЯТА ТАЙНА ЗА ПО-МЛАДА КОЖА

МОЯТА ТАЙНА ЗА ПО-МЛАДА КОЖА

 (7)    0

  Грижа за лицето

Моята тайна за по-млада кожа

д-р Лазарина Козарова

       Миналата седмица навърших 74 години. За никого не е тайна, че кожата на лицето ми изглежда доста по-млада. Естествено от десетилетия полагам грижи за нея. И все пак стареенето на кожата започва на около 30 г. и напредва при едни по-бавно, при други по-бързо. Причините са известни: слънце, околна среда, начин на живот и хранене. Макар че много често се набляга на наследствеността или „генът“, козметологията твърди, че това е най-малката причина.

       Преди около 20 години преминах първия си курс по козметология, където научих някои малки тайни при грижата за кожата на лицето, които бих искала да споделя. Ще се радвам, ако с това съм полезна и мога да помогна. Много често в разговор разбирам, че повечето жени не знаят какъв точно крем да изберат, нито как да го нанасят, за да имат добри резултати. Не винаги скъпата козметика е най-добрата, особено ако не я ползваш правилно.

       Опитайте се да следвате следните няколко съвета, за да имате по-добри резултати в грижата си за лицето и да запазите по-дълго младежкия си вид и излъчване:

       1. Определете какъв тип е вашата кожа. Различните типове кожа имат различни нужди. Когато познавате кожата си, грижата за нея ще даде наистина видими резултати.

       2. Задължително почиствайте лицето си сутрин и вечер не само от грима, но от ежедневното замърсяване от околната среда и от нормалното натрупване на мъртви клетки по кожата. Избягвайте сапун, защото той нарушава киселата реакция на кожата, която е нейната защита. Никога не спете с грим!

       3. Добре е да ползвате тоник, защото подготвя кожата ви за крема. Лично аз вместо тоник предпочитам розова вода. Тя не само почиства, но и овлажнява, успокоява и освежава кожата. Не ползвам козметични тампони. Поставям малко розова вода в шепата си и след това с две ръце я разнасям по лицето. Така се увеличава хидратиращия ефект на крема. Розовата вода е подходяща за всички типове кожа.

       4. Когато нанасяте крема, ако предварителното овлажняване на кожата не е достатъчно, можете леко да навлажните върховете на пръстите си с вода и така да разнесете крема по лицето. Тогава нанасянето е по-лесно, не малтретирате кожата и увеличавате хидратацията.

       5. Не избирайте мазни кремове. Дори и много сухата кожа има нужда преди всичко от хидратация. Много мазните кремове е по-вероятно да запушат порите. Какъвто и крем да изберете, изключително важно е той да попива равномерно и да не запушва порите!

 

       Когато отделяте по малко време всеки ден и полагате нужните грижи за кожата си, тя ще ви се отблагодари, като ще запази свежия си вид с по-малко бръчки дълги години.

 

Възрастта може да е само цифра!

 

       Ако ти не си сигурна, че избираш правилния крем за себе си или не можеш да определиш какъв тип е твоята кожа, обади ми се ТУК или на тел. 0887382283 и аз с радост ще ти предоставя БЕЗПЛАТНА консултация. За януари записвам 5 консултации.

       И накрая бих искала да споделя, че преди година след внимателно проучване, открих прекрасна козметика, която е сред топ 10 в света, малко позната у нас, а цените и са достъпни за всички.

 

       Много дами ми се довериха и са безкрайно доволни, с отлични резултати!

Ето какво споделя П.М. от София: https://goo.gl/9K7424

 (7)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение.

Сайтът https://ocharovatelna.com/ използва така наречените „бисквитки“ („cookies“), за да ви предостави възможно най-доброто потребителско обслужване.

Прочетете повече тук.